6 Ocak 2010 Çarşamba

ÇORBALAR: EZME SEBZE ÇORBASI



MALZEMELER:

6 su bardağı et suyu ,
4 çorba kaşığı margarin
2 adet küçük soğan , 1 adet küçük kereviz,
1 adet patates,, 2 kahve fincanı un,
2 dilim bayat ekmek,2 küçük havuç,
50 gr kaşar peyniri ,defne yaprağı,tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:

Et suyunu ısıtın.Havuç, patates, kereviz ve soğanı ufak ufak doğrayıp
et suyuna katın ve bir saat kadar pişirin. Ezip süzgeçten geçirdikten sonra
yağ ve un ile kavurarak yaptığınız meyaneye katın.
Çok koyu ise biraz daha et suyu ilave edip,tekrar kaynatın.
Yanında, üzerine kaşar peyniri rendelenerek
fırında yanm saat kurutulmuş bayat ekmekle servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder