6 Ocak 2010 Çarşamba

ÇORBALAR: EZOGELİN ÇORBASI

MALZEMELER:

2 çorba kaşiğı un ,2.5 çay kaşığı nane,
2.5 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı margarin ,
1/2 çay kaşığı karabiber ,1/4 kg kırmızı mercimek
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber,Tuz

HAZIRLANIŞI:

Kırmızı mercimeği temizleyin ve bir tencerede
kaynattığınız et suyunun içine atın. Mercimek iyice
yumuşayıp dağılıncaya dek pişirin. Sonra süzgeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup
bir süre hafif ateşte bırakın. Bu sırada unu diğer bir kapta hafif ateşte
tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde ağır ağır
ılık su ilave ederek macun kıvamına getirin ve et sulu mercimeği yavaş yavaş karıştırarak
ilave edin.Bunu bir taşım kaynatıp ateşten alın. Diğer bir kapta yağı eritin, içine kırmızıbiber,
nane ve karabiber katın. Bu yağı çorbanın üstüne dökün ve bir iki karıştırıp, servis yapın.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder