6 Ocak 2010 Çarşamba

ÇORBALAR: DÜĞÜN ÇORBASI

Image and video hosting by TinyPicMalzemeler:

200 gr Kuzu Gerdan, 3 kaşık un,
3 kaşık yoğurt, Tuz ,
1/2 Limon Suyu,
1 yumurta,Et suyu ,
1 kaşık tereyağı,kırmızıbiber


Yapılışı :

Gerdan etlerini düdüklü tencerede bol suda
iyice haşlayın ve kemiklerinden ayırın.
Tencereye etleri ve et suyunu koyun.
Başka bir kapta un, yoğurt, yumurta ve
limon suyu ile bir terbiye hazırlayın.
Üzerine soğuk su ve tenceredeki et suyundan
ilave edin; ılınınca da tencereye karıştırın.
Çorba piştiği vakit servis tabağına alın
ve üzerine tereyağı ile yakılmış kırmızıbiber
ilave edin.Sıcak olarak servise sunun.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder