23 Ağustos 2010 Pazartesi

ÇORBALAR: SEMİZOTU ÇORBASI

Image and video hosting by TinyPic

Semizotu Çorbası Tarifi 1

Malzemeler
6 kişilik
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 bağ semizotu
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı haşlanmış döğme
5-6 bardak et suyu
1 limonun suyu
1 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
Margarini eritin. Küçük küçük doğranmış soğanı ilave ederek biraz kavurun. Ayıklanmış, yıkanıp, doğranmış semizotunu tencereye alın. Birkaç kez çevirin. Domates salçasını ve domates rendesini ekleyerek biraz pişirin. Et suyunu ilave edilip, kaynayınca döğmeyi ekleyin. Sıvı yağı tavada kızdırın. İçine pulbiber ilave edin. Pişen çorbanın üzerine dökün. Limon suyu ilave ederek servis yapın.

Semizotu Çorbası Tarifi 2
Malzemeler:
500 gr semiz otu,
1 baş soğan,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
yarım çorba kaşığı biber salçası,
yarım çorba kaşığı tuz,
yarım çorba kaşığı kırmızı biber,
1 çay bardağı pirinç,
1 adet limon

Yapılışı:
500 gr semiz otu için 1 baş soğan doğranıp, 2 çorba kaşığı yağ ile rengi pembeleşinceye kadar pişirilir. Yarım çorba kaşığı biber salçası, tuz, kırmızı biber ve pirinç ilave edilir. Temizlenerek doğranmış semiz otu karıştırılır ve kaynamakta olan 1.5 litre su içerisine konur. 15-20 dakika pişirildikten sonra ocaktan indirilir. Biraz soğuduktan sonra 1-2 limon sıkılır ve yemek servise sunulur.

Semizotu Çorbası Tarifi 3
Malzemeler:
1 demet semizotu
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
1/2 limonun suyu
1 diş sarımsak

Yapılışı:
Semizotlarını temizleyip, yıkayıp bir kenara koyun. Yağı bir tencereye alın. Semizotlarını ekleyin. Yumuşayana kadar birkaç dakika kavurup suyu üzerine ekleyin. Kaynamaya bırakın. Terbiyesi için; un, sarımsak, limon suyu ve tuzumuzu blendır dan geçirelim… Diğer yandan da iyice pişen semizotumuzu da aynı şekilde blendırdan iyice geçirip azar azar terbiyesini ilave ederek, koyulaşıncaya kadar karıştıralım ve sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder