23 Ağustos 2010 Pazartesi

ET YEMEKLERİ: HÜNKAR BEĞENDİ

Image and video hosting by TinyPic
HÜNKAR BEĞENDİ
Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 30-35 dakika
4 kişilik

Gerekli malzeme:

800 gr kuzu kuşbaşı
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
25 gr tereyağı
1 büyük kuru soğan
2-3 diş sarımsak
3 sivribiber
3 domates
Tuz, karabiber

Beğendi için:

2 orta boy patlıcan
1 yemek kaşığı dolusu (25 gr) tereyağı
2 çorba kaşığı ( 25 gr) un
2 su bardağı süt
Tuz

1. Derince bir sote tavasını ocağa koyup yağı kızdırın. Tereyağını ve kuşbaşı etleri tavaya atıp hızlı ateşte etlerin rengi dönünceye kadar çevirin. Soğanı, sarımsakları ve domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Biberleri ince halkalar halinde doğrayın.

2. Önce soğanı, sarımsağı ve biberi ilave edip etlerle birlikte kavurun. Etler suyunu bıraktığında tuzunu ilave edip karıştırın. Doğranmış domatesi ilave edip suyunu çekene kadar yaklaşık 30 dakika orta ateşte pişirin. Arada bir karıştırın.

3. Patlıcanları birkaç yerinden çatalla delin. Ocağı yakıp patlıcanları ateşe koyun ve çevirerek kabukları yanıncaya kadar közleyin. Közlenmiş patlıcanları soyup hemen üzerine birkaç damla süt serpiştirin. (Beyaz kalması için). Patlıcan içlerini bıçakla kıyın veya çatalla ezin.

4. Beşamel sos için; tereyağını ufak bir tencerede eritip unu ekleyin ve kavurun. Sütü aza azar ilave edip beşamel sos kıvamını alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tuzunu ekleyin. Ezilmiş patlıcanı sıcak beşamele ilave edip iyice karıştırın. Beğendiyi servis tabaklarına paylaştırıp üzerine 2 servis kaşığı kadar kuzu kavurma ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder