23 Ağustos 2010 Pazartesi
TATLILAR: GÜLLAÇ
GÜLLAÇ
Hazırlama süresi: 15 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:
400 gr. güllaç yaprağı (1 paket)
2.5 litre süt
305 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz içi (toz halinde olmasın)
veya 200 gr file badem
Süslemek için:
Taze mevsim meyveleri (vişne, çilek, kivi, muz)
1. Sütü tencereye koyup şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın. Tepsiye bir miktar
güllaç koyup şekerli sütle ıslatın. Bu şekilde birkaç kat yaptıktan sonra file bademleri ya da
ceviz içlerini serpip kat kat güllaçları koymaya ve sütle ıslatmaya devam edin.
2. Hazırladığınız güllaç tepsisini bir gün kadar buzdolabında bekletin. Servis yaparken
kare kare dilimler halinde kesip üzerini, kivi, nar, vişne gibi
taze mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder