23 Ağustos 2010 Pazartesi

TATLILAR: GÜLLAÇ

Image and video hosting by TinyPic
GÜLLAÇ
Hazırlama süresi: 15 dakika

4 kişilik
Gerekli malzeme:
400 gr. güllaç yaprağı (1 paket)
2.5 litre süt
305 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 su bardağı  ceviz içi (toz halinde olmasın)
veya 200 gr file badem

Süslemek için:
Taze mevsim meyveleri (vişne, çilek, kivi, muz)

1. Sütü tencereye koyup şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın. Tepsiye bir miktar
güllaç koyup şekerli sütle ıslatın. Bu şekilde birkaç kat yaptıktan sonra file bademleri ya da
ceviz içlerini serpip kat kat güllaçları koymaya ve sütle ıslatmaya devam edin.

2. Hazırladığınız güllaç tepsisini bir gün kadar buzdolabında bekletin. Servis yaparken
 kare kare dilimler halinde kesip üzerini, kivi, nar, vişne gibi
taze mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder