23 Ağustos 2010 Pazartesi

PİLAVLAR: FISTIKLI PİLAV

Image and video hosting by TinyPic
FISTIKLI PİLAV
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:
2 su bardağı pilavlık Osmancık pirinç
3 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı çam fıstığı ( dolmalık fıstık )
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı:
1. Pirinci ıslatıp 15 dakika bekletin ve akan suyun altına tutarak birkaç kez yıkayıp süzün.

2. Pilav tenceresine tereyağ ve zeytinyağını birlikte koyup yağ kızınca fıstıkları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.

4. Bir yanda da sıcak su hazırlayın. Veya varsa et veya tavuk suyunu kaynatın.

5. Kavrulan fıstıklara pirinci ekleyip birkaç kez çevirerek pirinçler şeffaflaşana kadar yaklaşık 5 dakika tahta kaşıkla kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Kuş üzümü, tuz ve karabiber serpip ağır ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.

6. Suyunu çekince ocağı kapatıp tencerenin ağzına bir kağıt havlu kapatın ve kapağını örtüp pilavı 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Servisten önce tahta kaşıkla harmanlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder