23 Eylül 2011 Cuma

ET YEMEKLERİ : BİBERLİ TAVUK SOTE




Malzemeler

2 Adet tavuk göğsü 6 kişilik

1 Adet soğan

1 Adet salçalık kırmızı biber

5 Adet çarliston biber

2 Diş sarımsak

2 Çorba kaşığı zeytinyağı

2 Adet iri domates

Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı:

• Göğüs etlerini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp, teflon tavaya alın.

• Orta ateşte etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurup, tuz serpin.

• İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip sote edin.

• Biberleri ince şeritler halinde, domatesleri küçük küçük doğrayıp tavaya ilave edin.

• Tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın.

• Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırarak 15 dakika orta ateşte pişirin.

Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder