23 Eylül 2011 Cuma
ET YEMEKLERİ : BİBERLİ TAVUK SOTE
Malzemeler
2 Adet tavuk göğsü 6 kişilik
1 Adet soğan
1 Adet salçalık kırmızı biber
5 Adet çarliston biber
2 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Adet iri domates
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:
• Göğüs etlerini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp, teflon tavaya alın.
• Orta ateşte etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurup, tuz serpin.
• İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip sote edin.
• Biberleri ince şeritler halinde, domatesleri küçük küçük doğrayıp tavaya ilave edin.
• Tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın.
• Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırarak 15 dakika orta ateşte pişirin.
Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder