23 Eylül 2011 Cuma

TATLILAR : ELMA TATLISI



Malzemeler:

8 orta boy elma

1,5 çay bardağı şeker

½ su bardağı ceviz (iri dövülmüş)

1 tatlı kaşığı tarçın

½ su bardağı kuru üzüm

½ limon suyu

1 fiske kırmızı gıda boyası

½ elma (elmanın içi için)

Üzeri için:

1 çay bardağı süt , 1 paket krem şanti

Hazırlanışı:  Elmaların çekirdek yataklarını kabak oyacağı yardımıyla oyarak çıkaralım, kabuklarını soyup dış kısımlarına kararmamaları için limon suyu sürelim. Bir kaba iri dövülmüş ceviz içini, tavla zarı iriliğinde doğranmış yarım elmayı, tarçını, kuru üzümü, şekerin yerini ekleyip karıştıralım. Elmaların oyuklarını bu içle sıkıca doldurup yayvan bir tencere dizelim. 1 fiske gıda boyasını 1 kahve fincanı suda eritip elmaların üzerine gezdirelim. Kalan şekeri elmaların üzerine gezdirelim. Tencerenin kapağını örtüp ağır ateşte, elmalar bıraktıkları suyu çekip yumuşayana dek pişirelim. Elmaları, servis tabağına alıp buzdolabında birkaç saat bekleterek soğutalım. Kremşantiyi Halk süt ile çırparak koyulaştıralım. Kremşantiyi krema pompası yardımıyla elmaların üzerine küçük topçuklar halinde sıkarak servis yapalım.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder