23 Eylül 2011 Cuma

SALATALAR : PİRİNÇ SALATASI





Malzemeler:

1 su bardağı pirinç

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 bardak kaynar su

1 bağ taze yeşil soğan

1 bağ dereotu

2 adet orta boy havuç

1 küçük kutu konserve bezelye (420 gr.lıklardan)

6 - 7 adet kornişon turşu

1 adet limon

Yapılışı:


a- Pirinci ayıklayıp yıkayın. Tuzlu sıcak suda 1 saat önceden ıslatın. 1 saat sonunda pirinci yıkayıp süzün.

b-Pirinci teflon bir tencerede 1/2 çay bardağı zeytinyağıyla kavurun. Üzerine 1 su bardağı kaynar su dökerek pirinci pilav gibi pişirin. İsteğinize göre tuz da ekleyebilirsiniz. (Turşunun ve bezelyenin tuzunu hesaplamayı unutmayın:))

c-Pişen pirinçler ağzı kapalı olarak bir yandan demlenip soğurken, sebzeleri hazırlayın. Yeşil soğanı ve dereotunu ince ince kıyın. Havucu rendeleyin. Konserve bezelyeyi süzün. Turşuyu da küp küp doğrayın.

d- Geniş bir kaseye soğuyan pirinci alın. Üzerine hazırladığınız yeşillikleri ve sebzeleri dökün. Tuzu yoksa tuz ekleyin, 1 adet limonu sıkıp karıştırın. Bir keresinde biberli yeşil zeytini ince ince kıyarak koymuştum. O zaman da çok nefis olmuştu. Üstünü süslemek için veya içine koymak için kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder