
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak kaynar su
1 bağ taze yeşil soğan
1 bağ dereotu
2 adet orta boy havuç
1 küçük kutu konserve bezelye (420 gr.lıklardan)
6 - 7 adet kornişon turşu
1 adet limon
Yapılışı:
a- Pirinci ayıklayıp yıkayın. Tuzlu sıcak suda 1 saat önceden ıslatın. 1 saat sonunda pirinci yıkayıp süzün.
b-Pirinci teflon bir tencerede 1/2 çay bardağı zeytinyağıyla kavurun. Üzerine 1 su bardağı kaynar su dökerek pirinci pilav gibi pişirin. İsteğinize göre tuz da ekleyebilirsiniz. (Turşunun ve bezelyenin tuzunu hesaplamayı unutmayın:))
c-Pişen pirinçler ağzı kapalı olarak bir yandan demlenip soğurken, sebzeleri hazırlayın. Yeşil soğanı ve dereotunu ince ince kıyın. Havucu rendeleyin. Konserve bezelyeyi süzün. Turşuyu da küp küp doğrayın.
d- Geniş bir kaseye soğuyan pirinci alın. Üzerine hazırladığınız yeşillikleri ve sebzeleri dökün. Tuzu yoksa tuz ekleyin, 1 adet limonu sıkıp karıştırın. Bir keresinde biberli yeşil zeytini ince ince kıyarak koymuştum. O zaman da çok nefis olmuştu. Üstünü süslemek için veya içine koymak için kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder