23 Eylül 2011 Cuma

ET YEMEKLERİ : TAVUK SOTE





Malzemeler:

Kemiksiz tavuk eti (tercihen kalça)

Bir kase doğranmış kültür mantarı

İki diş sarımsak

1 adet domates

2 adet yeşilbiber

tuz, kırmızıbiber, karabiber, kekik

Yapılışı: Yeşil biberleri doğrayıp az miktarda sıvı yağda kavuralım.Çok pişmeden ceviz büyüklüğünde parçalara ayırdığımız tavuğu ekleyelim. Sonra sulanması için mutlaka tencereye kapak kapatalım. Tavukların suyunu salmasını bekleyelim.Bu aşamada arasıra karıştırıp yanmadığını kontrol edelim. Beş dakika kadar sonra doğranmış mantarları da ekleyip tekrar kapağı kapatalım. Mantarlar ve tavuklar 15 dk kadar birlikte pişsinler. Daha sonra rendelenmiş domates ve ortadan ikiye kestiğimiz iki diş sarımsağı da ekleyelim. Baharatları ve tuzu da ekleyelim son olarak. Bundan sonra tencerenin kapağı açık olursa suyunu çekecektir. Dilediğiniz gibi biraz suyunu çekince ocaktan alabilirsiniz. Makarna ya da pilav ile servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder