23 Eylül 2011 Cuma

PİLAVLAR : FİRİK PİLAVI




Malzemeler:

- 1 kg. yağsız kemiksiz koyun eti

- 1 kase pilâvlık bulgur

- 1 kase firik

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- karabiber ve tuz

- 1 su bardağı nohut zeytinyağı

Hazırlanışı:

Eti yıkayıp bir tencereye alın ve üstünü örtecek kadar su koyun. Kaynamaya başladığında üstünde biriken köpükleri alıp tuzunu atın. Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates salçası, biber salçası ve karabiberi tencereye ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişirin sonra suyunu süzün. Suyuna ayıklanmış bulgur ve firiki atıp pişirin. Suyunu çekip demlendikten sonra üzerine bir çay bardağı yağı gezdirin. Nohutları da pilava karıştırın ve etleri kızgın yağ konulmuş tavaya atarak her iki tarafını kızartın. Pilavı servis tabağına alın ve üzerine etleri kapatıp servis yapın.
AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder